Hoe verder na de klimaatmars?

Hartelijk dank aan iedereen die gisteren heeft meegelopen met de Klimaatmars!

We waren met meer dan 40.000 mensen en daarmee de grootste Klimaatmars van Nederland tot nu toe! Dit is geweldig en zou niet mogelijk zijn geweest zonder jullie!

Maar een belangrijke boodschap die we hebben meegenomen uit de toespraken van gisteren is ook dat er veel meer mensen nodig zullen zijn die publiekelijk om klimaatrechtvaardigheid vragen om de diepgaande systemische transformaties te bewerkstelligen die nodig zijn! We moeten dus sterker worden en onze beweging vergroten – stap voor stap.

De volgende belangrijke datum in Nederland is 12 maart. Veel decentrale acties zullen dan plaatsvinden, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen! Dus zet 12 maart alvast in je agenda!

En overweeg ook om je nog actiever bij de beweging aan te sluiten. We hebben jullie nodig! Zoals Meina van de Landelijke Klimaatcrisiscoalitie het gisteren verwoordde: Deze Klimaatmars is georganiseerd door zo’n 500 vrijwilligers. Daaronder waren ook wij van de Klimaatcoalitie Nijmegen – aan het posteren, flyeren, mobiliseren op social media etc. om zoveel mogelijk Nijmegnaren aan te sporen mee te doen met de Klimaatmars. Wat als, in plaats van 500 mensen, alle 40.000 die gisteren bij de mars aanwezig waren op de een of andere manier hadden geholpen om de mars nog groter te maken? De geschiedenis heeft keer op keer aangetoond dat massabewegingen grote veranderingen teweeg kunnen brengen. Dat is wat we nu ook nodig hebben – en jij kunt helpen om dat mogelijk te maken!

Overweeg dus om je bij ons of een andere lokale, nationale of internationale klimaatrechtvaardigheidsgroep aan te sluiten! Er zijn duizenden manieren waarop je kunt bijdragen, ook als je introvert bent, niet graag tussen massa’s mensen zit of maar weinig tijd hebt!

Als je geïnteresseerd bent om je aan te sluiten bij de Klimaatcoalitie Nijmegen, bekijk dan deze beschrijving van onze werkgroepen:

Een fijne zondag allemaal en hopelijk tot snel!