Solidaire organisaties demonstreren voor Sterrebos

Het Sterrebos bij Born dreigt gekapt te worden. Red het bos, en de banen! Hieronder de oproep van Red het Sterrebos:

“De ca. 120 solidaire organisaties die eerder het initiatief namen voor de steunverklaring (waaronder de klimaatcoalitie Nijmegen) doen een oproep voor een groot protest zondag 6 februari 14:00 bij het Sterrebos. Wij van Red het Sterrebos steunen dit initiatief natuurlijk van harte en zullen erbij zijn en nodigen iedereen uit ook te komen.

Op vrijdag 28 januari heeft een dappere groep bosbeschermers het Sterrebos bezet. Hiermee protesteren ze tegen de bouw van een fabriekshal op de plek van dit 18e eeuwse bos vol (beschermde) diersoorten. In tijden van klimaatontwrichting en biodiversiteitsverlies is de kap van het Sterrebos een absurd project.

VDL Nedcar probeert werknemers wijs te maken dat zij zonder kap hun baan kwijt kunnen raken. De fabriek zou echter ook elders op het terrein gebouwd kunnen worden. Bossen en banen gaan prima samen!

Ondanks een enorme politiemacht, nachtelijk getreiter door private beveiligers en een storm houden de bosbeschermers, hoog in de bomen in hangmatten, nog steeds stand. Met onze actie willen we de bosbeschermers een hart onder de riem steken!”

Deze zondag reizen we vanuit het hele land naar het Sterrebos in Born, in Limburg. Om 14:00 spreken we ons met een demonstratie uit voor de bosbeschermers en tegen de kap van het Sterrebos.

We regelen pendelbussen om vanaf treinstations in de regio naar de demonstratie te komen. Ook werken we eraan om bussen vanuit de randstad te organiseren, zodat zoveel mogelijk mensen bij de demonstratie kunnen zijn.

Deel deze oproep in je organisatie en netwerk. De komende dagen zullen we met updates komen met definitieve praktische informatie!”

Update:

De bus uit Amsterdam vertrekt 11:00, vanaf de ingang van Station RAI, en rijdt via Utrecht naar Born.
De bus vanuit Utrecht vertrekt om 11:30, bij de Galgenwaard Herculesplein 241.
De bus vanuit Rotterdam vertrekt om 11:00 bij Alexandrium, Korte Poolsterstraat 2.
Om 16:30 vertrekken alle bussen weer terug naar Amsterdam (via Utrecht) en Rotterdam.
Mocht je nog vragen hebben kan je een mailtje sturen naar jelledegraaf -at- protonmail.com

Trein: We zetten pendelbussen in tussen het Sterrebos en station Sittard. Vanaf 12.30 zullen we pendelbusjes en een wat grotere bus inzetten, zodat niet iedereen van het OV afhankelijk is.

Groeten Anna, Casie, Ewout, Janneke, Jelle, Jesse, Joke, Kasper, Thomas